Hoppa till huvudinnehåll

Chef Företagsmarknad Bergslagen Södra

Södra Dalarnas Sparbank och Bergslagens Sparbank är mitt uppe i en spännande resa i form av en sammanslagning där vi gemensamt bildar Sparbanken Bergslagen. Den nya bankens verksamhet kommer från årsskiftet att bedrivas genom sju kontor där de största ligger i Hedemora, Lindesberg och Nora. Affärsvolymen uppgår till 40 miljarder kronor och antalet anställda är ca 100. Vi är marknadsledande i vårt verksamhetsområde och erbjuder storbankens alla tjänster tillsammans med den lilla bankens personligare service. Vår samhällsnytta, och att våra ägarstiftelser gillar att ge tillbaka till samhället, skapar stolthet hos våra kunder och medarbetare.

Woman holding a cup of coffee with Bergslagens Sparbank printed on the side

Sparbanken Bergslagen kommer att erbjuda en stimulerande arbetsplats med goda möjligheter att utvecklas och skapa värden för såväl våra kunder som dig själv, banken och våra ägare. Här kan ditt engagemang berika hela Bergslagen, såväl direkt som på sikt. Vi arbetar med ett decentraliserat arbetssätt där beslutsvägarna är korta och som innebär tydliga mandat, befogenheter och ansvar.

Banken kommer att ha en Företagsmarknad som spänner över hela verksamhetsområdet. Företagsmarknad leds av en Företagsmarknadschef med ansvar för den totala företagsaffären i samarbete med två regionala chefer för företagsmarknad – Sparbanken Bergslagen Norra (ort: Hedemora) respektive Södra (ort: Lindesberg). Tjänsten som chef Företagsmarknad Södra är vakant och vi kan nu erbjuda en affärsdriven, trygg och bankerfaren ledare en central roll med stor påverkan på bankens fortsatta framgång och utveckling.

Om rollen

Som Chef Företagsmarknad Södra är ditt huvudsakliga ansvar att driva utvecklingen av vår företagsaffär inom verksamhetsområdet och att stärka banden till våra befintliga företagskunder samt bearbeta och utveckla prospects. Ditt ansvar innebär också att du kommer att ha en egen kundportfölj och aktivt bidra till att skapa nya affärer. Du gör kundbesök och deltar i relevanta nätverk.

I ditt team finns kompetenta företagsrådgivare som du stöttar och motiverar till framgång och trivsel. Tillsammans säkerställer ni företagsaffärens lönsamhet och tillväxt.

Exempel på övriga ansvar och arbetsuppgifter:

  • Leda avdelningen mot uppsatta mål i affärsplan och verksamhetsplan samt uppföljning
  • Aktivt arbete för upprätthållande och utveckling av bankens företagskultur och grundläggande värderingar
  • I samarbete med Företagsmarknadschef Sparbanken Bergslagen AB ansvara för avdelningens personal (utvecklingssamtal, lönesamtal, kompetensutveckling etc)

Din placeringsort blir Lindesberg eller Nora.

Vår kandidat

Vi söker en trygg och erfaren ledare med välutvecklat affärsmannaskap och god vana av arbete med komplexa företagsaffärer inom bankväsendet. Du har redan Swedsecs rådgivnings- och bolånelicenser. Körkort är ett krav.

Att trivas i affärsvärlden, identifiera möjligheter och inspirera andra till framgång är grundläggande för din profil. Du är professionell, inger förtroende och har lätt för att utveckla och upprätthålla förtroendefulla relationer som bidrar till nya affärer. Du har känsla för såväl kundens som medarbetarnas behov är lyhörd och stöttande.

Kontakt

Vi samarbetar med Consensus. För mer information är du välkommen att kontakta:
Annie Engel 076-118 38 09 eller
Lena Ottaway 070-547 36 00.

Vi ser fram emot din ansökan senast 26 november på www.consensus.nu

Välkommen!