Bakom bygget och flytten ligger ökad digitalisering och förändrade kundbeteenden som kräver mer ändamålsenliga lokaler.

– Den nya lokalen är anpassad efter hur verksamheten ser ut idag och ger oss möjligheter till ännu bättre service, säger Berry Andersson, kontorschef på Bergslagens Sparbank i Nora.

Banken har funnits på Rådmansgatan 15 sedan huset byggdes 1898. Lokalen har passat utmärkt för traditionell bankverksamhet, det vill säga spontana kundbesök för att få hjälp med bankärenden, ofta kontanthantering.

– Men idag ser det annorlunda ut. Det handlar mer om bokade möten för personlig rådgivning kring stora affärer som till exempel bostadsköp. Och självklart spelar digitaliseringen en viktig roll, många ärenden kan man ju sköta hemifrån idag, säger Berry Andersson.

Ny lokal – men mycket är sig likt

Kontorsrummen har bytts mot ett öppet kontorslandskap där personalen har sina arbetsplatser och separata bokningsbara rum för kundmöten. Ytan är ungefär hälften så stor som tidigare.

– Ändå är det mesta sig likt, betonar Berry Andersson. Kunderna kommer att mötas av kassa och expedition, och känna igen personalen – alla hänger med. Och kontanthanteringen fortsätter vi med.

Även läget är detsamma – bästa tänkbara, lika centralt som tidigare. Det nya kontoret ligger bara cirka tio meter från det gamla, snett mittemot på samma gata.

– Huset är helt nybyggt, vilket är speciellt i sig då det inte byggts i centrala Nora på säkert 50 år. Det smälter in fint bland de gamla trähusen på gatan, det blir kanonfint, säger Berry Andersson.

Det första spadtaget togs i december 2018 och bygget har följts med stort intresse från det gamla kontoret på andra sidan gatan. Snart går flyttlasset och invigningen planeras för fullt.

– Vi räknar med flytt i slutet av oktober, och planerar att öppna det nya kontoret 4 november. Och självklart kommer vi ha någon form av invigning. Så håll utkik efter mer information, avslutar Berry Anderson.

Läs fler nyheter här