Bygdegården anordnar en hel del offentliga evenemang och hyrs dessutom ut för privata arrangemang. Den har rum för 110 personer och insprängd i det idylliska, natursköna området är den perfekt för både bröllop, studentfester och jubileum.

Eftersom det är så många människor som rör sig i bygdegården och den ligger lite avsides kom man för en tid sedan på att det borde finnas en hjärtstartare i lokalen. Det är omöjligt att veta när olyckan är framme och att då kunna erbjuda denna typ av akut insats tillför en trygghetsfaktor för den som väljer att hyra bygdegården för sitt arrangemang. Sparbanksstiftelsen Bergslagen har valt att stötta Balsta Bygdegård med ett bidrag för att kunna uppfylla denna önskan. Katarina Birgersson från bygdegårdsföreningen berättar med stor tacksamhet vad pengarna betyder för verksamheten.

- Bidraget vi fick betyder jättemycket för oss. Vi har inga stora ekonomiska möjligheter och de här pengarna var helt avgörande för att vi kunde köpa in den här hjärtstartaren.

I samband med att hjärtstartaren köptes in fick föreningen också utbildning i hur den ska användas. Detta ökar inte bara tryggheten på bygdegården utan även i närområdet.
Hjärtstartaren finns nämligen tillgänglig även för boende i närheten, som får lov att låna den om behov skulle uppstå.

Läs flera nyheter här