Fellingsbro må vara ett litet samhälle, men där finns en anrik gymnastikförening som grundades redan 1939. Fellingsbro Gymnastikförening, FGF, har idag cirka 150 medlemmar och erbjuder gruppass för alla – från 3-åringar till 65-plussare.

”Det blev jättebra, vi är mycket nöjda och tacksamma!”
När kommunen lade ner Ekbackens skolas gymnastiksal stod FGFs vuxenpass utan lokal. Barnverksamheten kunde drivas vidare i skolans idrottshall.

– Det blev snabba ryck att hitta en ny lokal. Vi lyckades få hyra en del av en byggnad med villkoret att flytta ut om någon annan ville hyra hela byggnaden, berättar Ida Thielebeule, gymnastikledare på FGF sen 12 år tillbaka.

Ida Thielebeule var med och startade dansverksamheten i föreningen när hennes barn var små. Idag leder hon vuxenpass med inslag av dans och step-up.

– Ganska snart insåg vi att vi behövde lägga in en matta på det hårda betonggolvet, flera fick känningar i knäna när de tränade. För detta sökte vi bidrag från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse, berättar Ida Thielebeule.

Precis när bidragsansökan hade beviljats, fick föreningen veta att de måste flytta ut – någon ville hyra hela byggnaden. Jakten på lokal drog igång igen.

– Så hörde ägaren till Crossfit Fellingsbro, Mark Bannon, av sig. Han hade en ledig lokal – med renoveringsbehov. Eftersom det inte längre var aktuellt med en matta gick bidraget till att hjälpa till med snickeriarbeten och byggmaterial. Det blev jättebra! Vi är mycket nöjda och tacksamma för bidraget, säger Ida Thielebeule.

Verksamheten hann precis dra igång i den nya lokalen innan Corona-viruset satte stopp.

– Det känns skönt att vi hann starta, nu vet folk var vi finns i alla fall. Vi ser fram emot nystart i höst, planen är att vi ska hålla sju pass i veckan. I väntan på det publicerar vi utmaningar på Facebook och Instagram, som man kan hänga med på, hemma eller utomhus, säger Ida Thielebeule.

Fler bidrag och nyheter hittar du här >>