Hockeyintresset har varit beständigt i Lindesberg under många år men liksom i andra sporter är det svårt att rekrytera nya förmågor. Även om medlemsantalet legat stadigt runt 500 aktiva de senaste tio åren så är det tydligt att de yngsta har svårt att välja i det enorma intresseutbud som finns idag.

- Vi saknar ett juniorlag i dagsläget, berättar föreningens ordförande Perry Liljesvahn. Juniorerna är den svåraste gruppen att hålla i, de växer upp och hittar andra intressen. Men i stort är idrotten ändå en ganska stor del av vardagen, framför allt i ett brukssamhälle som Lindesberg.

Apropå att ungdomarna släpper hockeyn för andra intressen i en viss ålder berättar Perry om ett fenomen som kommer starkt i Sverige.

- De här killarna som slutade spela hockey när de kom upp i 17-årsåldern hittar tillbaka till sporten och startar ett slags juniorveteranlag. Det är ju inget organiserat lag egentligen men blir ett kul alternativ till att träna på t.ex. Friskis när man är i 30-årsåldern. Man håller liksom fast vid hockeyintresset och håller kroppen i form.

En viktig del i verksamheten för Lindlövens IF är livesändningen av matcher via nätet. Man vill såklart att även bortalagets supportrar i realtid ska kunna följa matcherna som spelas i Linde. Därför ställde det till problem när ishallen såldes till kommunens fastighetsbolag för några år sedan och en tidigare plan att dra in fiber sköts på framtiden. För att ändå kunna fortsätta att sända live med tillräcklig kvalitet ansökte föreningen om ett ekonomiskt bidrag från bankens ägarstiftelse, som tidigare stöttat med ett flertal bidrag under åren. De hade tur och fick snabbt gensvar på sin önskan.

- Sparbanksstiftelsen valde att stötta oss även denna gång och det innebar att vi kunde investera i en helt ny, egen box för livesändningarna. Det är vi väldigt tacksamma för.

Läs fler nyheter här