Klubbchefen Ricky Nordahl är engagerad i handbollen sedan barnsben. Han flyttade till Lindesberg för att gå på handbollsgymnasiet och på den vägen är det. Efter år av eget spelande var det inte svårt att välja att arbeta för föreningen och idag är han en av två och en halv anställda vid kansliet.

- Det är så roligt att föreningen växer och blir allt starkare hela tiden. Vi har aktiviteter för alla på valfri nivå – från bollskola för de allra minsta till herrlaget i Allsvenskan och veteranlag för de som en gång spelat men lagt av. Barn och ungdomslagen spelar på sin nivå och det är först i gymnasieålder som man kan välja att satsa på elitnivå.

Grundtanken är inkludering, alla ska kunna vara med och få chansen att spela handboll utifrån sina egna förutsättningar. Ricky berättar om inslaget ”Häftig handboll” som är handboll för människor med olika typer av funktionshinder och som kommer att spela sin första turnering i november.

Föreningen har ett tätt samarbete med handbollsgymnasiet i Lindesberg och sedan en tid tillbaka gror tanken på att göra en större och lite mer långsiktig satsning på damsidan. Tack vare ett bidrag från Sparbanksstiftelsen blir det en tryggare satsning för föreningen.

- Pengarna skickar rätt signal, att man satsar och förstår att det är viktigt med damhandboll i Lindesberg. Det här gav oss en genväg till att dra igång projektet och redan nu märker vi av det positiva snacket som hörs. Drömmen är att vi inom en snar framtid kan ha tjejerna i Allsvenskan precis som herrarna.

För att kunna få rätt kompetens och bana väg för Lindesbergs handbollstjejer har man satsat en del pengar på att utbilda rätt instruktör. Pontus Vester som är en välkänd profil inom handboll flyttar med till Lindesberg för att arbeta med detta. Han kommer att vara en av fyra instruktörer som både finns med i kvällsaktiviteterna och som ska undervisa på handbollsprofilen på gymnasiet. Hans sambo Madelene Fisher kommer att arbeta på kansliet.

Läs fler nyheter här