Petra Holm har suttit med i styrelsen länge och sedan några år tillbaka har hon rollen som ordförande i föreningen. Hon poängterar att Sparbanksstiftelsens bidrag gjort stor skillnad för verksamheten och att det även bidrar till att man nu kan fortsätta att utvecklas som förening.
- Pengarna har gjort en enorm skillnad för oss. Vi har även haft en fin kommunikation med kommunen genom hela processen. Deras stöd och de övriga bidrag vi fått från olika håll har lett till att vi nu äntligen kunnat bygga vårt ridhus, berättar Petra med stor entusiasm. Nu har vi kontor, café och omklädningsrum i anknytning till ridhuset och det är fantastiskt.

Linde Ridskola anordnar så kallade Pay & Jump- tävlingar med jämna mellanrum och man hoppas på att kunna öka även den biten. Ridhusets betydelse i det sammanhanget är dels att det är stabilare att hålla tävlingarna där men också att man nu kan hålla tävlingar året om.
På ridskolan finns tio egna hästar i olika storlekar samt ett par privatägda hästar som också går med på lektionerna. Totalt rider 120 elever per vecka och på somrarna erbjuds ridläger med olika aktiviteter. 2019 ska det för första gången hållas övernattningsläger vilket både elever och personal ser fram emot.

Läs fler artiklar här