Linde Sports Camp är ett årligt återkommande evenemang som riktar sig till barn som ska börja årskurs 4, 5 eller 6 och som bor i Lindesbergs kommun.

– Många barn slutar idrotta när de är i tio–tolvårsåldern. Det kan vara annat som lockar, dataspel till exempel. Ibland har de bara tröttnat. Det måste man ha respekt för, men det är viktigt att fortsätta röra på sig i någon form. Inaktivitet är ett stort bekymmer i samhället, säger Björn Nyberg på Frövi Judo.

På Linde Sports Camp får barnen testa mellan 10 och 15 olika idrotter tillsammans med nya och gamla kompisar. Det kan vara innebandy, golf och tennis – men även lite mer ovanliga idrotter som ludo, parkour och ponnytrav. Förhoppningen är att barnen ska fastna för något.

Busstransporter, lunch och mellis ingår
Grundtanken är att alla tio–tolvåringar i hela kommunen ska ha möjlighet att vara med på Linde Sports Camp. Med det som utgångspunkt sökte Frövi Judo bidrag från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse.

– Tack vare bidraget har vi kunnat erbjuda busstransporter till och från Lindesbergs Arena samt lunch och mellis varje dag. Campen kostar bara 300 kronor per deltagare. Utan bidraget hade vi varit tvungna att höja avgiften och då hade inte alla haft råd att vara med, säger Björn Nyberg.

Linde Sports Camp 2019 arrangerades 14–17 augusti, 130 barn deltog.

Läs fler nyheter här