Den 13 maj 2020 arrangeras LindeDagen för sjätte året i rad längs Strandpromenaden i Lindesberg. Det är en dag när aktörer från orten går samman och marknadsför Lindesberg som en attraktiv kommun att jobba, leva, bo och verka i.

Lindesbergs Rotaryklubb är sedan starten 2015 projektägare, samordnare och arrangör och har utvecklat dagen till en riktig folkfest. Nu har de tilldelats 40 000 kronor från bankens ägarstiftelse till marknadsföring av 2020 års evenemang. Ett välkommet tillskott i kassan!

Det finns två huvudsakliga syften med eventet; Att skapa stolthet och göra invånarna till ambassadörer för kommunen och att skapa intresse och motivation bland övriga att flytta till Lindesbergs kommun. Dessutom ska man förstås ha roligt.

– För att kunna genomföra och marknadsföra evenemanget, är vi beroende av ekonomiskt stöd både från medarrangörer som Lindesbergs kommun och dess bolag och andra aktörer, till exempel Sparbanksstiftelsen Bergslagen, säger Leif Ohlsson som är president i Lindesbergs Rotaryklubb.

Budgeten för 2020 är 100 000 kronor. Det ska täcka kostnader för hyra av scener, tält, marknadsbord, ljud- och ljusanläggningar, underhållning och marknadsföring bland annat via webbplats, affischer, annonser och banderoller. Utställarna deltar kostnadsfritt – med undantag för kommersiella näringsverksamheter som betalar en avgift på 3 000 kronor som genom Rotary går till lokala projekt i Lindesberg – nu senast Generationsparken som invigdes på LindeDagen 2019.

Evenemanget har vuxit med tiden och är i dag en uppskattad folkfest både för lindesbergare och besökare.

– De senaste åren har vi haft fler än 130 utställare i form av företag, föreningar, projekt samt kommunal, regional och nationell service/verksamheter och tusentals besökare. I år har ett sjuttiotal utställare bokat plats redan i januari. Det är rekord, berättar Leif Ohlsson.

Fler nyheter hittar du här >>