Lindedagen är en uppskattad folkfest – och en unik möjlighet för företag, föreningar, offentlig service och andra verksamheter i Lindesbergs kommun att presentera sig för nya målgrupper under trivsamma former.

Det mesta av det bästa

Syftet med Lindedagen är att presentera Lindesberg, både för de som bor där och de som är på besök.

Landshövding Maria Larsson inviger festligheterna i Oscarsparken 16:00 och avslutas med underhållning från 19:00 med Jesper Hugosson och vänner. Däremellan kommer Kulturskolan Garnalia att bjuda på underhållning från scenen.

Banken och ägarstiftelsen finansierar

Evenemanget arrangeras av Lindesbergs Rotary-klubb, med stöd av både Bergslagens Sparbank och bankens ägarstiftelse. Under Lindedagen 2022 är alla välkomna på kaffe i bankens trädgård mellan klockan 16:00 och 19:00.

– Lindedagen är en dag vi kan vara stolta över. Den tydliggör allt bra som händer i Lindesberg och ger en bra inblick i hur många olika verksamheter som ryms här i vår stad, säger Cecilia Jeffner, vd på Bergslagens sparbank.

Förutom att eventet stärker oss som bor och verkar i just Lindesberg betonar Cecilia att dagen också är en möjlighet att visa människor utifrån hur fint och bra vi har det.

– Lindedagen är ett gyllene tillfälle att visa upp en attraktiv stad som lockar nya invånare. Människor som – tillsammans med oss – kan göra staden ännu bättre, avslutar Cecilia.