Att Rotaryklubben handlar om ”mycket mer än bara lunchmöten” (som det står på deras hemsida) blir omedelbart uppenbart när man ber projektledaren Sven Carlsson att berätta vad klubben egentligen gör.

- Vi jobbar lokalt, nationellt och globalt. I det globala perspektivet är vår klubb till exempel aktiv i finansieringen av ett sjukhus i Baltikum. På lokal nivå kan våra insatser vara ett pågående integrationsprojekt på Lindeskolan, där vi bland annat bidrar som mentorer för de nyanlända.

En viktig del i Rotaryklubbens arbete lokalt är LindeDagen. För femte året i rad arrangeras den, som en del i LindeVeckan. Syftet är att marknadsföra det bästa Lindesberg har att erbjuda och drygt hundra utställare från såväl idrottsföreningar, kulturföreningar, företagare, statliga verksamheter brukar finns på plats.
Sven berättar att LindeVeckan är en rolig folkfest och han tillägger att utställarna visserligen får betala en för att delta i eventet men att pengarna går raka vägen tillbaka till bygden.

- Vi vill göra nytta lokalt och hjälpa till med att stötta bygden på olika sätt. De pengar som utställarna lagt för att vara med de senaste åren har lett till att vi i maj 2019 öppnar Generationsparken vid den fantastiska strandpromenaden, en genomarbetad park som är tänkt att bli en naturlig mötesplats utomhus för människor i alla åldrar.

Även om man drar in en del pengar på eventet krävs det såklart en del ekonomi för att kunna genomföra detsamma. Rotaryklubben är oerhört tacksamma för de bidrag de får från sina olika medfinansiärer.

- Sparbanksstiftelsens stöd är ovärderligt. Det är så bra att Sparbanksstiftelsen väljer att återinvestera bankens vinst i att utveckla Lindesberg som ort.

Läs fler artiklar här