Även om golfen är basen i den ideella idrottsföreningen så har även andra satsningar gjorts som visat sig gynnsamma för Lindesberg i stort. Klubbchefen Stefan Leskinen berättar med stor entusiasm om hur föreningen bidragit till att en gång för alla sätta Lindesberg på kartan.

- Vi har haft ett boende med uthyrningslägenheter vid golfbanan som länge varit populärt och under 2018 kompletterade vi detta med ett nytt hotell.

Hotellet har tio dubbelrum och totalt kan man nu erbjuda boende för 75 personer. Det har varit uppbokat hela året, inte bara av golffantaster utan även andra som besöker Lindesberg i arbete eller annat syfte.

- Vi vill ju växa ännu mer och under vintern brukar vi dra upp skidspår på 8 km över den lätt kuperade golfbanan, vilket är mycket uppskattat av ortsbefolkningen. Sedan tre år tillbaka kan man även spela padel hos oss, och eftersom den sporten är den snabbast växande i Europa har vi valt att satsa ytterligare på den.

Tack vare ekonomiskt bidrag från Sparbanksstiftelsen, stöd från lokala entreprenörer och ett starkt engagemang inom klubben har ytterligare padelbanor kunnat byggas och dessa är numera tre till antalet. Den senaste är belägen inomhus och invigdes i mars månad. Sedan dess har Stefan noterat en kraftig ökning i antalet bokningar.

- Framför allt är det tydligt att padel som sport gjort sig populär bland tjejerna, vilket är jätteroligt. Vi är verkligen glada att vi fått möjlighet att genomföra denna satsning.

Läs fler nyheter här