Idén till multisportlägret fick de fyra kompisarna Jakob Hundermark, Johanna Hundermark, Agnes Vaahto och Elia Holm för snart fyra år sedan.

– Agnes och Johanna planerade att arrangera ett tennisläger och behövde bredda med fler sporter. Jag och Elia anslöt och därmed blev det även fotboll under första året, berättar Jakob Hundermark.

Arrangörerna har själva varit aktiva inom flera olika sporter och har därmed kunnat utöka lägret varje år. Även antalet barn har utökats, från cirka 30 stycken under första året till hela 80 barn under 2020. Åldersmässigt är barnen mellan 4 till 12 år. Trots att lägret växt är det fortfarande de fyra arrangörerna som håller i alla träningspass.

¬– I år var många var hemma på grund av covid-19, vilket ledde till fler anmälda. Det i sin tur har gjort att vi behövt jobba lite annorlunda för att alla ska hålla mer distans, säger Jakob Hundermark.

Lägret genomförs under två veckor på Nora idrottshus samt på närliggande utomhusplaner. Nora kommun har stått för lokalen medan olika idrottsklubbar i Nora har ställt upp med träningsmaterial och bollar för att evenemanget ska kunna genomföras så bra som möjligt.

– På så vis har barnen fått testa fotboll, handboll, innebandy, basket och padel i år. Dessutom har vi kört lite dans också, säger Jakob Hundermark.

Eftersom lägret är kostnadsfritt sökte arrangörerna bidrag från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse. Pengarna användes till att köpa vattenflaskor och tröjor till alla barn. För att söka bidraget har Nora BK hjälpt till med administrationen.

– Vi kommer nog satsa på att köra ett år till. Det här är ett väldigt roligt sommarjobb för oss och dessutom en chans att utöva sina favoritsporter, avslutar Jakob Hundermark.

Fler bidrag och nyheter hittar du här >>