Med tiden har jorden satt sig på flera utslagsplatser och klubben har fått ta emot många klagomål på banans skick. En upprustning är nödvändig för att behålla kvaliteten på banan, möta medlemmarnas önskemål och locka nya spelare.

– Nästan alla tees behöver rustas och några måste flyttas. Men ett sådant projekt kostar mycket pengar. Vi är en av de mindre golfklubbarna i länet och därför har vi inte samma resurser som de stora klubbarna, berättar Berith Jonsson, ordförande i Nora golfklubb.

För att kunna genomföra projektet sökte och beviljades Nora golfklubb bidrag från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse.

– Det rör sig om ett stort flerårigt projekt. Pengarna räcker en bit på väg, vi har köpt grus, jord, gräsfrö, sprinklers med mera för att åtgärda det mest akuta. Bidraget betyder oerhört mycket för oss nu och inför framtiden, säger Berith Jonsson.

Nora golfklubb har cirka 600 medlemmar. Förutom 18-hålsbanan består anläggningen av klubbhus, ekonomibyggnader och restaurang. För gäster finns möjlighet att övernatta i två separata byggnader med utsikt över Norasjön. De hus som idag tillhör golfklubben var från början prästboställe och tillhörde Västerås Stift.

– Vi ser ljust på framtiden och fortsätter att göra allt för att våra gäster och medlemmar ska trivas, säger Berith, och riktar samtidigt ett stort tack till Sparbanksstiftelsen Bergslagen.

Läs fler nyheter här