Aktiva Seniorer arrangerar meningsfulla, engagerande och utvecklande aktiviteter och ordnar bland annat studiecirklar inom konst och litteratur samt utflykter till intressanta resmål.

- Våra sammankomster eller utflykter sker minst en gång i månaden under vår och höst och kan innehålla allt ifrån musik till intressanta föredrag eller komiker som underhåller, säger föreningens ordförande Hasse Sandberg och tillägger att Carl- Jan Granqvist kommer att besöka föreningen för att hålla en inspirerande föreläsning om kost och hälsa i oktober.

Föreningen har funnits sedan 1988 och har i dagsläget runt 275 medlemmar. Under våren 2019 har man bland annat tagit del i en uppskattad guidad tur i Örebro och dessutom planeras ett besök på Karlfeldtsgården i Dalarna. Varje höst startar man upp efter sommaren med en båtresa och i år går den till Vänern där man ska ut med ångfartyget Polstjärnan.

Hasse tycker att det är trevligt att så många vill delta i de olika aktiviteterna och att folk känner sig trygga med varandra. En sak som höjer tryggheten på ett annat sätt inom föreningen är den hjärtstartare som nyligen kunde införskaffas tack vare ett ekonomiskt bidrag från Sparbanksstiftelsen.

- Vi fick oss en tankeställare då en av våra medlemmar blev dålig under en bussresa vi gjorde. Vi tillkallade ambulans och tack och lov gick allt bra till slut, men efter det så kom tanken att det vore bra att ha en hjärtstartare som vi kan ha med oss på våra utflykter.

De visste sedan tidigare att man kunde söka bidrag och tänkte att det var värt ett försök. Bidraget beviljades och nu kan seniorerna fortsätta vara aktiva och känna sig trygga med vetskapen att de har en hjärtstartare inom räckhåll vid behov.

Läs fler nyheter här