I mars hade organisationen, likt de flesta av oss, ingen aning om konsekvenserna som Coronapandemin skulle ge. Men det märktes snart. Intäkterna hos Röda Korset Lindesbergskretsen har krympt dramatiskt sedan i våras. Butikerna har inte kunnat hålla öppet som vanligt och marknader och lotterier, som fått ställas in, har också bidragit till minussiffror.
– Vi kunde aldrig föreställa oss hur stora hål det här skulle gräva i ekonomin, förklarar Katarina Löwenbrink.

Ett hopp tändes
När de fick reda på att de kunde söka stöttning från Bergslagens Sparbank tändes ett hopp. Och när de sedan fick beskedet…
– … ja då blev vi så oerhört glada! Det var helt fantastiskt, skrattar Katarina Löwenbrink och fortsätter:
– Tack vare detta kan vi till exempel fortsätta att uppvakta ensamma med en blomma och fortsätta bjuda på gratis fika till de äldre. Vi kan helt enkelt fortsätta bedriva vår verksamhet lokalt.

”Det känns fantastiskt!”
I sina lokaler i Frövi och Lindesberg bedriver Röda Korset – förutom butiksverksamhet – även HLR-utbildningar, läxhjälp, seniorträffar och språkcafé. Här har de även startat ett informationscenter där det ges uppdaterad och relevant information om Coronapandemin, på 16 olika språk. Och nu ökar alltså chanserna att fortsätta arbetet som vanligt efter att restriktionerna släpper.
– Det känns fantastiskt att få det här lokala stödet. Det är en omtänksam bank som verkligen bryr sig om orten och dess invånare, konstaterar Katarina Löwenbrink.

Fler bidrag och nyheter hittar du här >>