När andra banker lägger ner sina lokala kontor väljer Bergslagens Sparbank att istället satsa och bygga nytt. På Rådmansgatan 28, tvärs över gatan mot det gamla kontoret, hittar ni våra helt nya lokaler – perfekt anpassade för hur verksamheten ser ut idag.

– Gamla kontoret stod klart 1898, alltså för 121 år sedan, så det var verkligen dags att prova på något nytt. Vi är alla jätteglada och nöjda, i synnerhet de som jobbat hela veckan – och helgen – för att få ordning på alla detaljer inför invigningen idag, säger bankens vd, Cecilia Jeffner.

Öppna kontorslandskap
Kontorsrummen har bytts mot ett öppet kontorslandskap, där personalen har sina arbetsplatser och separata bokningsbara rum för kundmöten. Ytan är ungefär hälften så stor som tidigare.

– Huset är helt nybyggt, vilket är speciellt i sig då det inte byggts så mycket i centrala Nora på säkert 50 år. Det smälter in fint bland de gamla trähusen på gatan, säger kontorschefen Berry Andersson.

Två kommunalråd medverkade
Kommunalråden Solveig Oscarsson (S) och Tom Rymoen (M) var på plats för att klippa bandet under ceremonin. Båda var väldigt positiva till bankens lokala satsning.

– I dessa tider, när många banker snarare stänger eller flyttar är det ju fantastiskt att Bergslagens Sparbank väljer att satsa och bygga nytt. Vi ser en trend där man vill bygga och vara med och utveckla Nora, säger Tom Rymoen.

– I just det här fallet har hela projektet gått väldigt snabbt, fortsätter Solveig Oscarsson. Bara ett år efter första spadtaget är vi här på invigning. Dessutom finns det också bostäder i anslutning till bankens nya lokaler – så grattis till både banken och Nora!

Öppet hus
Lördagen den 16 november har vi Öppet hus på kontoret, läs mer om det här

Läs fler nyheter här