Michael Backmann är kassör och sitter i styrelsen i Storfors Hundklubb för fjärde året i rad. Han har själv två portugisiska vattenhundar – Rolf och Yngve som är 9 och 7 år gamla.

– I klubben är dock alla hundar välkomna. Samma sak gäller för hundägare. Här finns plats för alla, oavsett om du tävlar, vill gå en kurs eller bara umgås, berättar Michael Backmann.

Storfors Hundklubb grundades 2011 och blev lokal kennelklubb 2013 under länsklubben Värmlands Kennelklubb. Idag består verksamheten av cirka 100 medlemmar, vilket är det högsta medlemstalet sedan starten. Verksamheten drivs som en ideell förening där de egna medlemmarna genomför kurser och tävlingar.

– Vi har flera duktiga medlemmar i klubben som agerar instruktörer inom exempelvis agility, rallylydnad och vanlig lydnad. Vi ser ett rejält ökat intresse för kursverksamheten till följd av att många skaffat ”coronahundar”. Att skaffa hund är utmärkt när vi reser mindre och ger dessutom sällskap, motion och en hobby, säger Michael Backmann.

Storfors Hundklubb anordnar även tävlingar i grenar som agility, rallylydnad, freestyle och nosework. Under 2020 har alla större evenemang dock behövt ställas in, vilket normalt lockar deltagare från hela mellansverige.

– På grund av covid-19 blev 2020 ett mellanår för tävlingsverksamheten. Det innebar dock att ett bra läge för att förbättra träningsplanen i form av dränering. På så vis kommer vi ha en torrare plan som vi kan börja använda tidigare på året, berättar Michael Backmann.

Dräneringsarbetet kommer innebära att delar av planen grävs upp och tillförs dräneringsrör, jord och sand. Planen är att detta arbete ska ske under vintern 2020/2021. För att finansiera arbetet sökte klubben pengar från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse.

– Det här är tredje gången vi söker bidraget, vilket varit jätteviktigt för klubbens utveckling. Som ideell verksamhet hade det varit väldigt svårt att genomföra den här typen av arbete utan pengarna från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse, avslutar Michael Backmann.

Fler nyheter och bidrag hittar du här >>