Lennart Lindgren har varit ordförande i ca. 20 år och brinner för orienteringen som sport. Han betonar vikten av att komma ut i skog och mark men även det roliga i att man framför allt tävlar mot sig själv.

- Det stärker kroppen och är roligt att orientera i olika terräng. Vi hoppas ständigt på att fler ska vilja börja med orientering. Exempelvis är vi med och arrangerar skolorienteringen här i Kopparberg och vi tycker att det vore roligt om ungdomarna upptäckte vår sport.

Sparbanksstiftelsen Bergslagen stöttar OK Järnbärarna och tilldelade nyligen föreningen ett bidrag till framtagandet av en digital karta. En digital karta är en karta som ständigt kan aktualiseras, uppdateras och ändras allt efter hur verkligheten ändrar sig, vilket både gör det enklare och roligare att orientera och arrangera olika orienteringsevent.

- Kartan kan ha en detaljrikedom som inte varit möjlig i tidigare kartor och uppstår det nya detaljer som en stig, väg, byggnad eller ett kalhygge någonstans kan man lägga till det. Det kostar dock en hel del att ta fram en sådan och därför är det ett jättelyft för en liten förening OK Järnbärarna att få ett sådant här bidrag, säger Lennart Lindgren.

Läs fler artiklar här