Bankens engagemang inom UF grundar sig i ambitionen och en önskan att berika Bergslagen med fler framtida entreprenörer, något Ung Företagsamhet är en fantastisk plantskola för.

I tävlingen medverkar elever från Lindeskolan som driver UF-företag i fyra olika kategorier: Årets vara, Årets tjänst, Årets pitch och Årets bubblare.

Vinnare 2022:

  • Årets vara: Frank Bygger UF
  • Årets tjänst: Walking Art UF
  • Årets pitch: Smellgood UF
  • Årets bubblare: Fotboll för alla UF

Över all förväntan

Bakom Smellgood UF hittar vi fyra drivna tjejer som inte bara lyckades kamma hem priset för bästa pitch utan även gått bra, rent resultatmässigt. De betonar själva vikten av att hitta en inriktning och en produkt som man själv tror på.

Smellgood UF erbjuder små parfymbehållare som förenklar vardagen för de som vill ha sin doft med sig på ett smidigt sätt. Tjejerna själva är överväldigade och faktiskt lite förvånade över det fantastiska resultatet. I efterhand önskar de att de vågat marknadsföra sig ännu mer och även utanför Bergslagen.

Driva företag kring något man brinner för

Elias Liljendahl, vars företag Walking Art UF tog hem priset i kategorin årets tjänst, är en av de som lyckats basera sin verksamhet på något som involverar hans största intresse och talang. Walking Arts kunder får sina sneakers eller gymnastikskor uppsnyggade genom att Elias designar om dem med hjälp av både airbrush och penslar. – Ett återbrukskoncept som ligger helt rätt i tiden.

 

Externa föreläsare

Under pitchtävlingen medverkade även externa föreläsare: Johan Millgård från Millcon, Viktor Garmiani från Candles of Scandinavia, Håkan Persson från Tormek och Lina Marlund från Helix Verktyg. Fyra entreprenörer som delade med sig av resan som tagit dem till de framgångsrika verksamheter som de driver idag.

Håkan Persson och Lina Marklund var även del av den jury som tillsammans tog fram tävlingens vinnare, efter att ha sett samtliga inspelade pitch-filmer.

Banken tackar

Bergslagens Sparbank tackar alla som är med och arrangerar Pitchtävling på Lindeskolan, däribland rektor Andreas och skolans elever, externa samarbetspartners och – inte minst – alla vinnare!