Lindesbergs Radioklubb har idag ungefär 50 aktiva medlemmar. De träffas en gång i veckan för att prata om radio och under träffarna har de ofta kontakt med likasinnade radioentusiaster från hela världen.
För en tid sedan ansökte klubbens kassör Lars Fhingal om bidrag från Sparbanksstiftelsen Bergslagen i syfte att kunna arrangera 2019 års årsmöte för huvudorganisationen SSA, Sveriges Sändaramatörer. Bidraget blev beviljat och pengarna betalades ut.

- Det här är pengar som betyder mycket för klubben. Det är ett stort uppdrag vi tagit på oss men det känns jätteroligt att få göra det.
Årsmötet kommer att vara en del i ett större event som löper över hela helgen. Framför allt arrangeras en radiomässa på Lindeskolan, med ett flertal föredrag kring spännande ämnen som bland annat rymd-och atmosfärforskningsradarsystem och modern amatörradioteknik. Under mässan finns även en rad utställare på plats som visar och säljer olika typer av radiorelaterad utrustning, och under lördagskvällen kommer det att hållas en festlig bankett på Lindesbergs Stadshotell för deltagarna i eventet.

Läs fler artiklar här