Sparbanksbonus är en värdecheck på 100 kronor som kan användas som betalning hos detaljhandlare i kommunerna Lindesberg, Nora, Ljusnarsberg och Storfors. 2018 skickades värdechecken ut till 8 000 nyckelkunder – i år har antalet utökats till 10 000.

Värdechecken gäller under perioden 1 oktober till 30 november hos de butiker som tackat ja till att medverka i aktiviteten. En av dem är lågprisvaruhuset MEJK i Lindesberg.

– Min uppfattning är att bonuscheckarna lockar till fler köp – förra året kändes det som om halva Linde kom till oss för att shoppa! Jag tycker det är bra om fler kan handla på hemmaplan och inte åka till stora gallerior utanför storstan. Nu har vi satt upp lappar med information och gör oss redo. Det är perfekt inför julklappshandeln, säger Maria Melin på MEJK.

Även Leon. Sandberg Bosättningsaffär i Nora har positiva erfarenheter:

– Förra året var Sparbanksbonusen väldigt uppskattad, kunderna var positiva och vi är positiva som butik. Den gynnar ju den lokala handeln som är viktig för alla på orten, den ska man stödja så mycket det går. Allt runt Sparbanksbonusen har fungerat smidigt – inga tveksamheter, klart och tydligt, säger Annika Sandberg på Leon. Sandberg Bosättningsaffär.

Läs mer om Sparbanksbonusen här

Läs fler nyheter här