Stadra är i allra högsta grad en levande plats, med anor från 1700-talet och med bland annat en egen skulpturpark, ett mysigt teatercafé med namnet Teaterparadiset och två olika scener. Här hålls bland annat programkvällar och Stadra Vinterscen, och under sommaren 2019 spelas på stora scenen föreställningen ”Hjalmar och vår herre”, skriven av Ylva Eggehorn, med ca 15 aktörer.

- Vår nish är att spela kring svenskt författarskap och vi har tidigare spelat material om exempelvis Agneta Pleijel, Gustav Fröding och Selma Lagerlöf, berättar Magnus Wetterholm, konstnärlig ledare vid Stadra Teater med stor passion för teater och skådespeleri.

Magnus Wetterholm driver teatern med hela sin själ. Av ensemblen och andra runtomkring kallas han ibland för direktören, vilket han berättar om med en ton av såväl genans som stolthet i rösten. Stadra har varit en betydelsefull plats för honom sedan barnsben och man hör att det är här, på Sveriges vackraste spelplats, som han känner sig hemma.
Att driva en teater med flera scener och uppsättningar av olika slag kräver att man får ekonomin att gå ihop. Att sätta upp en stor produktion som ”Hjalmar och vår herre” kostar en hel del pengar och Magnus är tacksam att Sparbanksstiftelsen valt att gå in och stötta teaterns verksamhet med ett bidrag.

Läs flera nyheter här