För att förlänga sommaren i Timanshyttan lite har man, med bidrag från Sparbanksstiftelsen, påbörjat en inglasning av den gamla dansbanan som är belägen vid sjön. Dansbanan agerar lokal för alla möjliga evenemang men nuförtiden är det sällsynt att det dansas. Loppisar, kräftskivor, bröllopsmiddagar och grillkvällar är exempel på sådant som är populärt att anordna i den vackra miljön.

- Dansbanan har funnits i över 50 år och i sina glansdagar flyttades den runt och det ordnades dans på olika platser, men nu har den landat här hos oss i Timanshyttan, berättar Per-Johan Lindberg som är ordförande i byalaget och permanent boende i Timanshyttan sedan två år tillbaka.

Per-Johan trivs i Timanshyttan och är fascinerad av all historia som finns spår av överallt i byn. Samtidigt tycker han att det är roligt om Timanshyttan kan bli ett utflyktsmål för fler besökare och han tror att moderniseringen av dansbanan med glasväggar och förhoppningsvis nya toaletter till sommaren kan öka möjligheterna till detta.

Läs fler artiklar här