Storfors Bordtennisklubb startades 1996 av Anders Hulth och Tomas Bergqvist, båda gamla bordtennisentusiaster, på den tiden korpenspelare.

– Vi började spela med våra döttrar och tänkte efter ett tag: Varför inte starta en förening? Sagt och gjort. Det spred sig och verksamheten växte snabbt. En period var vi störst i Värmland på tjejsidan. Vi startade med seriespel, gick snabbt upp till Elitserien och har lirat de fyra senaste SM-finalerna, berättar Anders Hulth, ordförande, tränare och allt-i-allo.

Han är stolt, förstås, men betonar att klubben bedriver en bred verksamhet för nybörjare, motionärer och spelare på elitnivå. Utanför elitverksamheten har klubben 25–30 aktiva. Inget medlemskap behövs, alla är välkomna.

Smidig träning med robot
Oavsett nivå, behöver man någon att spela med. När den gamla bordtennisroboten gick sönder, och ingen lyckades laga den, bestämde sig Storfors Bordtennisklubb för att söka bidrag från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse för att köpa en ny.

– Vi har fått bidrag från bankstiftelsen tidigare och är tacksamma för det vi fått nu, det räcker en bit på vägen. Det är bra att den här möjligheten finns för små, lokala föreningar. Vi har dessutom ett gott samarbete med Bergslagens Sparbank i Storfors, säger Anders Hulth.

Roboten då, hur funkar den egentligen?

– Man sätter helt enkelt fast den på bordet, ställer in den på typ av slag och önskad svårighetsgrad. Jättesmidigt. Alla här är glada och förväntansfulla, avslutar Anders Hulth.

Fler bidrag och nyheter hittar du här >>