Swedish Hot Rod Association Lindesberg har totalt 300 medlemmar med en sak gemensamt: det stora intresset för dragracing och bilutställningar.

Slipper gå på knäna
Som för många andra föreningar har år 2020 satt käppar i hjulet för klubbens planer och arrangemang. På grund av Coronapandemin kunde man till exempel inte genomföra den klassiska Vårmönstringen, en stor tillställning för fordonsentusiaster. Så de satte sitt hopp till höstens Sparbanksmiljon.
– När vi fick reda på att vi skulle få bidraget var det många av oss som kände oss så enormt lättade, nu klarar vi oss! Nu kunde vi ju fortsätta investera i klubben som vi brukar göra och slippa gå på knäna.

”Känns tryggt med en buffert”
En av de investeringar som stod för dörren var att lägga nytt tak på klubbens förråd där de förvarar material till biltävlingar och utställningar. När Vårmönstringen inte blev av såg det mörkt ut men när bidraget från banken kom kunde man alltså dra en lättnadens suck.
– De här pengarna kommer verkligen till jättestor nytta. Nu kan vi fixa klart det vi hade tänkt och även gå in med en starkare buffert i kommande arrangemang. Det känns tryggt! konstaterar Kristoffer Schöldström.

Fler bidrag och nyhter hittar du här >>