Kanske det är tur att de har talang för att improvisera, Bergslagens Spektakelteater, för det har de fått göra i år. Amatörteaterföreningen, med hemvist i Lindesberg, samlar människor med en sak gemensamt – ett brinnande intresse för teater och scenkonst. Och eftersom i princip alla planerade föreställningar har fått ställas in och därmed biljettintäkter har gått förlorade har man fått tänka om.

Digital träning och varsin käpp
Medlemmarna har till exempel träffats digitalt för att nöta manus tillsammans och under en sommarens föreställning Flydda tider gav man alla i ”publiken” varsin käpp som garanterade den rekommenderade distansen. Förmågan att tänka om och tänka nytt har dock inte räckt hela vägen.
– Vi har jobbat hårt hela hösten och sökt bidrag från olika håll, förklarar Stig Johansson.


Fortsättning på Flydda tider
Att de som förening fick en del av höstens Sparbanksmiljon betyder jättemycket.

– Vi blev så glada! Tack vare stödet har vi möjlighet att genomföra den framflyttade huvudföreställningen Korpspelen, på ett Coronasäkert sätt om det behövs. Vi kommer också kunna erbjuda en fortsättning på Flydda tider. Exakt hur det kommer att gå till vet vi inte men vi kommer att göra det, om det så bara blir åtta personer i publiken.

Fler bidrag och nyheter hittar du här >>