Pepparrotssmör: Bryn smöret ca 100 g i en kastrull och låt det kallna. Vispa sedan smöret luftigt med elvisp tillsammans med 1 tsk vatten, blanda i 0,5 dl riven pepparrot och krydda med lite salt.

Mandelpotatismos: Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna och ånga av. Mosa den tillsammans med smör. Koka upp mjölk (ca 1,5 dl till 500 g potatis), häll sedan mjölken över potatisen, vispa till ett luftigt mos och krydda md salt.

Tillbehör: Finhacka bacon, stek det riktigt knaprigt, låt rinna av på papper. Hacka gräslök.

Sockerärtor: strimla de och koka de i lättsaltat vatten i 2 min, låt rinna av.

Fisken: skär i portionsbitar, vänd de i mjöl blandat med salt och svartpeppar. Stek fisken i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.

Lägg upp fisk och mos på tallrikar. Klicka på smöret och strö över bacon och hackad gräslök. Garnera med sockerärtorna, servera. 

Smaklig måltid!
 

1 Pepparrotssmör: Bryn smöret ca 100 g i en kastrull och låt det kallna. Vispa sedan smöret luftigt med elvisp tillsammans med 1 tsk vatten, blanda i 0,5 dl riven pepparrot och krydda med lite salt.

 

2 Mandelpotatismos: Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna och ånga av. Mosa den tillsammans med smör. Koka upp mjölk (ca 1,5 dl till 500 g potatis), häll sedan mjölken över potatisen, vispa till ett luftigt mos och krydda md salt. 

 

3 Tillbehör: Finhacka bacon, stek det riktigt knaprigt, låt rinna av på papper. Hacka gräslök.

 

4 Sockerärtor: strimla de och koka de i lättsaltat vatten i 2 min, låt rinna av.

 

5 Fisken: skär i portionsbitar, vänd de i mjöl blandat med salt och svartpeppar. Stek fisken i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.

 

6 Lägg upp fisk och mos på tallrikar. Klicka på smöret och strö över bacon och hackad gräslök. Garnera med sockerärtorna, servera. 

Smaklig måltid!